Chateau Nuzun kurucuları, Nazan ve Necdet, 2004 yılında Tekirdağ, Marmara Ereğlisi, Çeşmeli köyünde 146 dekar arazi alarak profesyenel şarapçılığa adım attılar.
2005 mart ayında, organik yöntemler uygulanan bağlarını kurdular.
2008 ocak ayında bağlarının içinde şarapevinin inşaatına başladılar.
Bu modern butik üretim tesisinde ilk şaraplarını 2008 hasadından elde ettikleri üzümlerden yaptılar.
Bu zarif şaraplar, 2 yıllık bir fıçı ve şişede yıllandırma sürecinin ardından içilebilir hale geldiler.
2009 yılında dönüme 75 kg bir rekolteyle çok güçlü ve yoğun şaraplarını yaptılar, fransız meşe fıçılarında 13-14 ay yıllandırdılar ve şişede olgunlaştırmaya bıraktılar.
2010 yılında ORGANIK TARIM sertifikalarını aldılar ve dönümden yaklaşık 300 kg üzüm aldılar ve şaraplarını meşe fıçılarda olgunlaştırdılar. Bu şaraplar bir adet Chateau Nuzun 4'lü kupaj (CS, Merlot, Syrah ve PN) ve 4 adet monosepaj olarak 2012 sonunda şarap severlerle buluştular.
2011 yılında dönümden yaklaşık 650 kg üzüm aldılar ve şaraplar meşe fıçılarda ve tanklarda olgunlaştırıldılar. İlk defa bir rose denemesi Syrah, Zinfandel ve Öküzgözü üzümlerimizden yapılmış olup 2012 baharında şarap severlerin beğenilerine sunuldu. Ayrıca Chateau Nuz markası ile yeni bir kupaj (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah ve Öküzgözü) 2013 yılı başlarında piyasaya sunuldu. Diğer monosepaj ve Chateau Nuzun 4'lü kupajımız 2014 ortalarında satışa sunuldular.
2012 yılında dönümden yaklaşık 600 kg üzüm aldılar ve şaraplar olgunlaşmaya bırakıldılar. İkinci bir rose denemesi Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah ve Zinfandel üzümlerimizden yapılmış olup 2013 yazında şarap severlerin beğenilerine sunuldu. Diğer monosepaj ve Chateau Nuzun 4'lü kupajımız ve Chateau Nuz kupajımız 2015 sonunda satışa sunulmaya başlandı.
2013 den itibaren her yıl Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah ve Pinot Noir üzümlerinin mono-sepaj şarapları, ayrıca Chateau Nuzun ve Chateau Nuz olarak iki ayrı kupaj şarapları ve gerektiğinde değişik üzümlerimizden Rose şarapları üretmekteyiz.
Türkiye'de de kaliteli şarap yapılabileceğine inanıyorlar ve iyi şarabın ancak iyi üzümden yapılabildiğinin bilincindeler. Şaraplarını, kalitesini kontrol edebildikleri kendi yetişdirdikleri üzümlerden yapıyorlar. Şarap yapımında, minimalist bir anlayışla hareket ederek, gereksiz müdahelelerden kaçınıp, üzümün kendi potansiyelini öne çıkartan bir felsefeyi uyguluyorlar.